085 - 106 13 71

Letselschade advocaat nodig in Hoogeveen?

Smartengeld opeisen in Hoogeveen of omstreken

Als u nooit met letselschade te maken heeft gehad, weet u misschien niet wat de term ‘smartengeld’ inhoudt. Letselschade is de materiële en immateriële schade die u door het toedoen van iemand anders oploopt. Vaak gebeurt dit bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval. Als er lichamelijke schade en schade aan bijvoorbeeld uw auto wordt geleden, dan ontstaan er vaak allerlei extra kosten. Voor deze kosten kan een vergoeding aangevraagd worden. Echter, voor de emotionele schade als gevolg van een ongeval kan ook een vergoeding worden opgeëist. Deze vergoeding voor psychische schade wordt smartengeld genoemd. U kunt hierbij denken aan een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u heeft ervaren.

Schadevergoeding emotionele schade

Een vergoeding voor psychische schade is iets lastiger vast te stellen dan een vergoeding voor lichamelijke schade. Immateriële schade is immers niet direct in een financiële waarde uit te drukken. Rechters staan dus voor een lastige taak wanneer zij een bedrag aan smartengeld moeten vaststellen. Elke situatie is anders en zal ook apart beoordeeld en behandeld moeten worden. Om een passend bedrag te bepalen kijken rechters naar vergelijkbare zaken uit het verleden. Daarnaast is de aard en de ernst van de emotionele schade natuurlijk van belang. Twijfel niet om contact op te nemen met een letselschadespecialist na een ongeval in Hoogeveen. U kunt terecht bij De Letselschade Raetsman. Wij geven u graag advies!

 
 

Waarom kiest u voor ons?

  • Professionele en betrokken advocaten
  • Kordaat, deskundig en gericht op resultaat
  • Lid van diverse specialistenverenigingen

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Oorzaken

• Verkeersongevallen
• Bedrijfsongevallen
• Medische missers
• Productiefouten
• Geweldsdelicten
• Zedendelicten

Werkgebied

Hoogeveen Centrum, Venesluis, Hoogeveen Noord, Wolfsbos, Krakeel, Bentinckspark, Hoogeveen Zuid, Hoogeveen West, Hoogeveen Noord, Pesse, Meppel, Steenwijk, Wolvega.

Hoofdvestiging